ATJAR KETIMOEN met gemberwortel
1 grote komkommer
zout
2 deciliter azijn
1 theelepel suiker
3 centimeter gemberwortel
6 peperkorrels
2 tenen knoflook
Was de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder het zaad (met een theelepeltje gaat dat heel gemakkelijk). Snijd beide helften ongeschild in dunne plakken. Doe ze in een zeef, bestrooi ze met zout en laat het vocht eruit trekken. Kook de azijn met suiker, fijngesneden gemberwortel, de peperkorrels en de fijngesneden knoflook een paar minuten door. Zeef de vloeistof en laat afkoelen. Druk het vocht uit de komkommer en doe hem in schone potjes. Overgieten met de afgekoelde vloeistof. De potjes zijn in de koelkast beperkt houdbaar.
4 personen
voedingswaarde : 20 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 60 / 10 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Sla! februari / maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten