ATJAR BENING (KOMKOMMER)
2 kopjes gesneden komkommer
1 - 2 verse lombok (rood)
1 eetlepel in ringen gesneden uien
½ kopje azijn
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
Schil de komkommer en ontpit ze (indien gewenst), snijd ze in schijfjes en bestrooi ze met zout en zet ze een tijdje weg. Snijd de lomboks in dunne ringetjes. Meng de azijn en de suiker en spoel de komkommer af, laat deze uitlekken en voeg de gemengde azijn toe en breng deze op smaak. Strooi er de gesneden lomboks en uien over en zet het geheel in de koelkast om in te laten trekken.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Vegetarisch Indonesisch kookboek / Raden Suwondo Sudewo
zaterdag 3 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten