TIMUN MESANTEN (KOMKOMMER IN KOKOSSAUS)
De vriendelijke smaak van komkommers wordt verrijkt door ze in kokosmelk en met pittige kruiden te bereiden.
2 eetlepels bakolie
3 sjalotten, geschild en gesnipperd
2 grote rode pepers, zonder zaadjes en gesneden
½ theelepel gedroogde garnalenpasta
2 kopjes kokosmelk
2 middelgrote komkommers, geschild, zonder zaadlijst en in stukken gesneden
1 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
gebakken sjalotten (ter garnering)
Verhit olie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin sjalotten, knoflook en pepertjes 2 minuten op laag vuur. Meng met garnalenpasta en bak nog 1 minuut door. Giet kokosmelk erbij en breng aan de kook. Temper vuur en laat 5 minuten sudderen.
Voeg komkommers toe en breng aan de kook. Temper vuur en laat sudderen tot de komkommers zacht zijn en de saus indikt. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met gebakken sjalotten.
4 personen
gebied : Bali, Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Bali : Oorspronkelijke recepten van het Eiland der Goden / Heinz von Holzen * Lother Arsana
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten