zaterdag 3 april 2021

Nasi Poetih (Indonesië)

NASI POETIH (WITTE RIJST)

375 gram (langkorrel)rijst
6 deciliter water
1½ theelepel zout


Spoel de rijst eventueel in een zeef onder koud stromend water tot het water helder blijft. (Voorverpakte rijst bevat over het algemeen geen verontreinigingen en hoeft dan ook niet per se gewassen te worden.)
Laat de rijst uitlekken in een zeef.
Breng het water weer aan de kook en laat e rijst, afgedekt en op een heel laag vuur (gebruik eventueel een vlamverdeler), in 30 minuten gaar worden. (Bijt op enkele korrels om te controleren of de kern niet meer hard is.)
Roer de korrels los en laat de rijst, zonder deksel, nog 1 minuut nastomen.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: