NASI POETIH (WITTE RIJST)
375 gram (langkorrel)rijst
6 deciliter water
1½ theelepel zout
Spoel de rijst eventueel in een zeef onder koud stromend water tot het water helder blijft. (Voorverpakte rijst bevat over het algemeen geen verontreinigingen en hoeft dan ook niet per se gewassen te worden.)
Laat de rijst uitlekken in een zeef.
Breng het water weer aan de kook en laat e rijst, afgedekt en op een heel laag vuur (gebruik eventueel een vlamverdeler), in 30 minuten gaar worden. (Bijt op enkele korrels om te controleren of de kern niet meer hard is.)
Roer de korrels los en laat de rijst, zonder deksel, nog 1 minuut nastomen.
4 personen
voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten