zaterdag 3 april 2021

Bistik Ketimoen (Indonesië)

BISTIK KETIMOEN (KOMKOMMER)

2 middelgrote komkommers
2 deciliter olie
4 eetlepels gefruite uien
3 teentjes knoflook
¼ theelepel peper
1 mespuntje nootmuskaat
2 eetlepels ketjap sedang
1½ eetlepel azijn
zout naar smaak


Was de komkommer en snijd de twee uiteinden af en prik voorzichtig gaatjes rondom het hele oppervlak van de komkommer zonder dat de inhoud er uit komt, wrijf ze dan in met zout. Schil ze dan voorzichtig en laat een tijdje het vocht afdruipen. U kunt ze ook ongeschild laten. Bak de komkommer in de olie lichtbruin en haal ze uit de pan, fruit knoflook, peper en nootmuskaat heel kort en voeg ½ kopje water toe met de ketjap en de azijn. Op smaak brengen met zout en even laten sudderen. Kook de komkommer 5 minuten in deze saus en haal ze daarna er weer uit. Leg ze op een schaal en strooi er de gefruite uien over, breng dit gerecht warm op tafel.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Vegetarisch Indonesisch kookboek / Raden Suwondo Sudewo

Geen opmerkingen: