INDONESISCHE ATJAR (GEMENGDE ZOETZURE GROENTESALADE)
½ komkommer
½ rode paprika
½ gele paprika
1 wortel
1 eetlepel zilveruitjes
ZOETZUUR SAUSJE
2 eetlepels suiker
1 eetlepel azijn
sap van ½ citroen
½ theelepel zout
De komkommer in vier snijden, de zaadjes eruit verwijderen en de rest fijnsnijden. De wortelen schillen en raspen. De paprika’s schoonmaken en in blokjes snijden. De zilveruitjes toevoegen. Dressing maken: suiker, azijn, citroensap en zout dooreenroeren. Dressing over de groenten gieten, alles goed omroeren en twee uur in de koelkast laten staan alvorens op te dienen.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : salade
bron : De smaak van reizen : Gerechten uit alle windstreken / Arlette Wils
zaterdag 3 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten