zaterdag 3 april 2021

Indonesische atjar (Indonesië)

INDONESISCHE ATJAR (GEMENGDE ZOETZURE GROENTESALADE)

½ komkommer
½ rode paprika
½ gele paprika
1 wortel
1 eetlepel zilveruitjes

ZOETZUUR SAUSJE
2 eetlepels suiker
1 eetlepel azijn
sap van ½ citroen
½ theelepel zout

De komkommer in vier snijden, de zaadjes eruit verwijderen en de rest fijnsnijden. De wortelen schillen en raspen. De paprika’s schoonmaken en in blokjes snijden. De zilveruitjes toevoegen. Dressing maken: suiker, azijn, citroensap en zout dooreenroeren. Dressing over de groenten gieten, alles goed omroeren en twee uur in de koelkast laten staan alvorens op te dienen.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : salade

bron : De smaak van reizen : Gerechten uit alle windstreken / Arlette Wils

Geen opmerkingen: