NASI LANGIE (RIJST GEKOOKT IN KRUIDENBOUILLON MET KOKOS)
1 ui
2 knoflookteentjes
1 theelepel ketoembar
½ theelepel djinten
½ theelepel laos
1 theelepel serehpoeder
½ eetlepel zonnebloemolie
1 theelepel zout
20 gram santen (van een blok)
375 gram (langkorrel)rijst
Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes heel fijn.
Verhit de olie in een pan en roerbak de ui en knoflook samen met de ketoembar, djinten, laos en sereh 1 minuut. Voeg 7 deciliter water, het zout en de santen toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de bouillon zachtjes 5 minuten koken. Roer de rijst door de bouillon, breng het geheel weer aan de kook en laat de rijst, afgedekt en op een heel laag vuur (gebruik eventueel een vlamverdeler), in 30 minuten gaar worden.
Lekker met: groente- en vleesgerechten, bijvoorbeeld roergebakken paksoi en ajam smoor.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Koken op z’n Indonesisch / Joyce Huisman en Kwee Siok Lan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten