zondag 4 april 2021

Rempejek Katjang (Indonesië)

REMPEJEK KATJANG (RIJSTMEELKOEKJES MET PINDA’S)

250 gram gebakken ongezouten pinda’s
1 sjalot
2 teentjes knoflook
100 gram rijstemeel
100 gram bloem
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
1 theelepel kentjoerpoeder
2 theelepels zout
50 gram santen


Week de rauwe pinda’s in kokend water en verwijder de velletjes zodra dit mogelijk is. Giet het water af en laat de pinda’s uitlekken. Pel de sjalot en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze, vermeng ze met het rijstemeel en de bloem en met de kruiden en het zout. Los de santen op in 1 deciliter water. Schenk het bij het bloemmengsel en maak een dik beslag ervan. Voeg de droge pinda’s aan het beslag toe en roer het flink om. Bak er pollepelsgewijs in de hete olie ronde koeken van.
Rempejek wordt meestal gegeten bij Gado-gado, bij de rijsttafel of zo maar uit het vuistje.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Rijsttafelen / Lia Warani

Geen opmerkingen: