NASI KEBOELI (MILDE RIJST)
1 ui
3 teentjes knoflook
2 centimeter gemberwortel
2 eetlepels olie
3 kruidnagel
½ kaneelstokje
nootmuskaat
250 gram snelkookrijst
zout
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en raspen. In pan olie verhitten en ui en knoflook 1 minuut zachtjes fruiten. Gember, kruidnagels, kaneel, mespunt nootmuskaat en rijst erbij doen en korrels in 1 minuut glanzend bakken. Water en mespunt zout toevoegen zodat rijst net onder staat, afgedekt 8 minuten laten koken. Rijst afgieten en afgedekt 15 minuten laten staan. Kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Rijst serveren met gebakken uitjes en schijfjes komkommer.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 25 / 15 minuten
gebied : Java, Indonesië
gerechtsoort : rijstjgerecht
bron : Indonesië : Een culinaire ontdekkingsreis door Java en Bali / Kea Engbers, Annelène van Eyndhoven, Clara ten Houte de Lange
zondag 4 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten