LONTONG (GEPERSTE RIJST IN BANANEBLAD)
500 gram rondkorrelrijst
12 stukken bananenblad of aluminiumfolie van 20 x 20 centimeter
keuken- of bindgaren
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels gebakken uitjes
Was de rijst en wikkel hem losjes in bananenbladeren tot rolletjes van 8 centimeter lang en 4 centimeter doorsnee. Bind ze met garen dicht. Kook ze 2 uur zachtjes in iets gezouten water. Snijd de verpakking open en serveer de rijst warm. Bedruppel naar smaak met ketjap en bestrooi met uitjes.
Het koken gaat ook wel in aluminiumfolie, maar het aroma van het bananenblad zal dan ontbreken.
Serveer lontong in plaats van gekookte rijst bij een rijsttafel.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Indonesië (Oosters culinair) / Jacki Passmore
zondag 4 april 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten