LOEPIS
In Indonesië worden kokers van bananenbladeren gemaakt net als bij de lontong maar in plaats van rijst neemt men kleefrijst; bij het water wordt daun pandan meegekookt, dat geeft de rijst een geurig aroma, In Nederland wordt deze rijst in plastic zakjes verkocht.
kleefrijst
pandanblad
kokos, vers geraspt
snufje zout
goela djawa
De kleefrijst wassen en in ruim water ongeveer een half uur weken, daarna koken met 1 blaadje pandan. De rijst is gaar wanneer het een compact geheel vormt en strak in het plastic omhulsel zit. Kooktijd 1½ uur. Als de loepis koud is, in stukken van 1½ centimeter snijden en op een schaal rangschikken, versgeraspte kokos met een snufje zout erover en stroop van goela djawa.
Als er droge geraspte kokos wordt gebruikt, besprenkelen met water en in een schaal stomen, meng er daarna een klein snufje zout door.
gebied : Indonesië
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Vegetarisch Indonesisch kookboek / Raden Suwondo Sudewo
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten