woensdag 10 februari 2021

Hollandse biefstuk van de grill met chimichurri (Argentinië)

HOLLANDSE BIEFSTUK VAN DE GRILL MET CHIMICHURRI

Chimichurri is de pittige saus die de Argentijnen steevast bij gegrild vlees serveren. Iedere kok heeft zo z’n eigen recept.

2½ deciliter olijfolie extra vierge
1½ deciliter rode wijnazijn
1 (rode) ui, fijngesneden
2 augurken, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 eetlepels fijngesneden platte peterselie
2 eetlepels fijngesneden oregano
½ theelepel cayennepeper
zeezout
grof gemalen zwarte peper
2 Hollandse biefstukken à 150 - 200 gram
olijfolie


Meng voor de chimichurri de olie met de azijn en ½ deciliter water en voeg de ui, augurk, knoflook, peterselie en oregano toe. Breng het mengsel op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper. Doe het mengsel in een glazen, aardewerken of porseleinen pot en laat het 24 uur op kamertemperatuur staan zodat alle ingrediënten goed de tijd krijgen om smaak af te geven.
Verhit de grill(pan) op hoog vuur en bestrijk het vlees met olie. Grill het vlees op hoge temperatuur aan beide zijden in 4 - 6 minuten bruin. Bestrooi het vlees na het grillen met zout en peper. Serveer met de chimichurri.
Lekker met gegrilde tomaten en gepofte aardappels.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 25 minuten / 24 uur

gebied : Argentinië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair februari 2002

Geen opmerkingen: