woensdag 10 februari 2021

Gemarineerd en gestoofd konijn (Frankrijk)

GEMARINEERD EN GESTOOFD KONIJN

1 tam konijn, in stukken (of 4 bouten)
6 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 wortel, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
laurier
zout
zwarte peper
3½ deciliter witte wijn
3 deciliter olijfolie
bloem


Voeg aan een ruime braadpan de stukken konijn, knoflook, ui, wortel en bleekselderij, laurier en zwarte peper toe. Schenk de wijn en 2 deciliter van de olijfolie eroverheen en meng alles goed door elkaar. Laat afgedekt minimaal 3 uur marineren en maximaal een dag en een nacht.
Haal de konijndelen uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de overgebleven marinade op zacht vuur. Bestuif de konijndelen licht met bloem. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de konijndelen in 3 minuten rondom goudbruin. Voeg het konijn toe aan de marinade, breng het gerecht op smaak met peper en zout en laat het 1 uur zacht stoven op heel laag vuur. Het vlees mag bijna van het bot afvallen.
Serveer de stukken konijn met het stoofvocht en de groente.

4 personen

voedingswaarde : 1025 kcal p.p.
bereidingstijd : 1½ uur

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip februari 2006

Geen opmerkingen: