MAÏSPANNENKOEKJES MET RUCOLA
1 ei, gesplitst
1¼ deciliter karnemelk
60 gram zelfrijzend bakmeel
zout
vers gemalen peper
15 gram boter, gesmolten
1 bosui, in dunne ringetjes
1 blikje maïskorrels (à 150 gram), uitgelekt
8 dunne plakjes bacon
3 tomaten, in vieren
25 gram rucola
1 - 2 eetlepels balsamicodressing
Klop in een kom de eidooiers los met de karnemelk en roer het bakmeel, een snuf zout, peper naar smaak en 2/3 van de gesmolten boter erdoor. Klop in een schone kom de eiwitten met de handmixer stijf en spatel ze luchtig door het beslag. Schep de uiringetjes en maïskorrels erdoor. Bak de plakjes bacon in een hete grillpan knapperig bruin. Leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Verhit intussen de rest van de gesmolten boter in een grote koekenpan en schep drie bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant bruin. Leg ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier nog drie pannenkoekjes. Bak de tomaten in 2 - 3 minuten mooi bruin en net gaar in de grillpan. Keer ze af en toe. Meng de rucola met de dressing. Maak op twee warme borden een stapel van de pannenkoekjes en doe de bacon en rucola ertussen. Verdeel de tomaten eromheen.
Lekker met zure room of Pittige kruidensaus.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip februari 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten