woensdag 10 februari 2021

Matambre Relleno a la Hollandese (Argentinië)

MATAMBRE RELLENO A LA HOLLANDESE (ARGENTIJNSE RUNDERROLLADE GEVULD MET HOLLANDSE GROENTEN)

MARINADE
2 riblappen aan één stuk à 750 gram
1½ deciliter rode wijnazijn
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel fijngesneden tijm

VULLING
4 eieren
250 gram spinazie
200 gram bloemkool, in roosjes
8 bospenen, geschrapt
1 theelepel gemalen chilipeper
zeezout
peper
1 ui, in dunne ringen
4 eetlepels fijngesneden peterselie
boter of margarine om te bakken
½ - ¾ liter runderbouillon


Snij de stukken vlees zover door dat je ze kunt openvouwen tot één grote lap. Leg beide lappen vlees in een schaal en verdeel de azijn, knoflook en tijm erover. Dek het vlees af en marineer het een nacht in de koelkast. Kook de eieren voor de vulling in 7 minuten hard, schrik ze in koud water, pel ze en snij ze in partjes. Blancheer de spinazie, bloemkool en bospeen apart van elkaar in ruim kokend water. Spoel de groenten onder koud water en dep ze droog. Dep het vlees droog en spreid de lappen vlees, elkaar 5 centimeter overlappend, uit. Bestrooi het vlees licht met chilipeper, zout en peper en verdeel de spinazie over het vlees. Verdeel de bospeen, bloemkool, ui en peterselie erover. Leg de eierparten tussen de groenten. Bestrooi het groentemengsel licht met zout en peper. Rol het vlees voorzichtig op en bind de rollade op met slagerstouw
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de boter in de braadslede en bak de rollade rondom bruin. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dek het vlees af en zet de slede 50 minuten tot 1 uur in de oven. Laat de ‘matambre’ 5 - 10 minuten rusten, uit de oven, alvorens hem aan te snijden. Serveer de plakken warm met de stoofjus.
Lekker met gegratineerde aardappels met room en kaas. De rollade is zowel warm als koud lekker.

4 personen

voedingswaarde : 950 kcal p.p.
bereidings- / wacht- / oventijd : 50 minuten / 12 / 1 uur

gebied : Argentinië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair februari 2002

Geen opmerkingen: