MAROKKAANSE KIKKERERWTENSCHOTEL MET LAMSVLEES
300 gram gedroogde kikkererwten
2 grote uien
2 teentjes knoflook
400 gram lamsvlees (lamsbout zonder been)
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneelpoeder
zout
(versgemalen) zwarte peper
4 eetlepels (olijf)olie
2 vleesbouillontabletten
1 blikje tomatenblokjes (netto 400 gram)
2 takjes munt
In kom met ruim koud water kikkererwten 8 uur weken. Intussen uien en knoflook pellen en snipperen. Lamsvlees in grove stukken snijden. In kommetje paprikapoeder, komijn, kaneelpoeder, zout en peper door elkaar roeren.
In vergiet kikkererwten laten uitlekken. In braadpan olie verhitten. Lamsvlees in 3 à 4 minuten bruin bakken. Ui, knoflook en kruidenmengsel erdoor scheppen en 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kikkererwten, tomatenblokjes met vocht en ½ liter water erdoor scheppen.
Aan de kook brengen en kikkererwten met deksel schuin op pan in 1½ uur zachtjes gaarkoken, kikkererwten moeten wel stevig blijven. Muntblaadjes fijnhakken en op laatste moment toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met couscous of rijst.
4 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
voor- / wacht- / bereidingstijd : 10 minuten / 8 uur / 1 uur en 40 minuten
land : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande februari 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten