BLADERDEEGBAKJES MET CHAMPIGNON-SALAMIRAGOUT
250 gram (grot)champignons
4 bladerdeegbakjes
40 gram boter
versgemalen peper
250 milliliter vleesbouillon
125 milliliter slagroom (of kookroom)
100 gram reepjes of blokjes salami
allesbinder of vlugbloem
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de bladerdeegbakjes wordt vermeld. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met versgemalen peper. Giet de bouillon en de room bij e champignons in de pan en breng aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind het vocht door er zoveel allesbinder of vlugbloem door te roeren tot het de consistentie van ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook over en dien op.
4 personen
voedingswaarde : 443 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen februari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten