GESCHNETZELTES (REEPJES KALFSVLEES IN ROOMSAUS)
1 ui
750 gram kalfsfricandeau
50 gram boter
100 milliliter droge witte wijn
125 milliliter slagroom
zout
versgemalen peper
Snipper de gepelde ui. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
Verhit de boter in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de plakjes vlees toe en roer ui en vlees door elkaar. Giet de wijn en de slagroom in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees ongeveer 1 minuut zachtjes stoven. Het vlees dient rosé van kleur te zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien meteen op.
Bij dit gerecht wordt traditioneel rösti gegeten. Eet er als groente bijvoorbeeld sperziebonen bij.
4 personen
voedingswaarde : 499 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen februari 2005
woensdag 10 februari 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten