woensdag 10 februari 2021

Geschnetzeltes (Zwitserland)

GESCHNETZELTES (REEPJES KALFSVLEES IN ROOMSAUS)

1 ui
750 gram kalfsfricandeau
50 gram boter
100 milliliter droge witte wijn
125 milliliter slagroom
zout
versgemalen peper


Snipper de gepelde ui. Snijd het vlees tegen de draad in in dunne plakjes.
Verhit de boter in de pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de plakjes vlees toe en roer ui en vlees door elkaar. Giet de wijn en de slagroom in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees ongeveer 1 minuut zachtjes stoven. Het vlees dient rosé van kleur te zijn. Bestrooi het gerecht met zout en peper en dien meteen op.
Bij dit gerecht wordt traditioneel rösti gegeten. Eet er als groente bijvoorbeeld sperziebonen bij.

4 personen

voedingswaarde : 499 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen februari 2005

Geen opmerkingen: