CHINESE KALKOENSPIEZEN MET MIE
Zelf Chinees koken, helemaal niet moeilijk. En lekker …!
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel suiker
zout
peper
225 gram kalkoenfilets, in repen
125 gram eiermie
¼ Chinese kool, in reepjes
50 gram sugarsnaps of peultjes
¾ deciliter kippenbouillon (van tablet)
Verwarm de grill op de hoogste tand. Meng sojasaus tomatenpuree, suiker, zout en peper. Roer de kalkoenfilet door de helft van het tomatenpureemengsel. Rijg de kalkoenrepen aan satéstokjes en bak de spiezen 6 - 8 minuten onder de grill, draai ze regelmatig om zodat de kalkoen overal gelijkmatig gaar wordt. Kook de eiermie, kool en sugarsnaps 4 minuten in kokend water met zout op een laag vuur. Verwarm de kippenbouillon met de andere helft van het tomatenpureemengsel en laat het 3 - 5 minuten zachtjes koken. Laat de mie met de groenten uitleken en schep de saus er doorheen.
Serveer de noedels met de gegrilde kalkoenspiezen.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair februari 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten