WORTELTJES IN ZACHT-ZURE SAUS
750 gram worteltjes
1 rode Spaanse peper
1 groene Spaanse peper
1 stukje gemberwortel van 1 ½ centimeter
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
3 kemirinoten
1 theelepel koenjit (kurkuma)
½ deciliter azijn
½ eetlepel bruine basterdsuiker
2 takjes selderij
Worteltjes schrappen en wassen. In 15 minuten bijna gaar koken. Intussen Spaanse pepers wassen. Halveren en zaadjes verwijderen. Fijnsnijden. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Olie verhitten. Pepers en gemberwortel toevoegen. Knoflook erboven uitpersen. 3 Minuten zachtjes bakken. Intussen kemirinoten fijnhakken. Door pepers kemirinoten en koenjit roeren. Nog 2 minuten zachtjes bakken. Azijn, ½ deciliter water en suiker erdoor roeren. Aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes koken. Worteltjes afgieten. Door pepermengsel scheppen. Nog 5 minuten verwarmen. Selderij erboven fijnknippen.
Lekker bij gebakken aardappelen en gehakt.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Maleisië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten