SALADE NIÇOISE MET KRUIDENBRIE
2 aardappels (200 gram)
zout
150 gram sperziebonen
1 ei
2 sjalotjes
2 tomaten
¼ krop frisée
125 gram Kruidenbrie
1 theelepel scherpe mosterd
2 eetlepels (rode wijn)azijn
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 theelepel suiker
(versgemalen) peper
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
12 zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel kappertjes
Aardappels schillen, in blokjes van 1½ x 1½ centimeter snijden en wassen. In weinig water met zout in 5 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren. In weinig water met zout 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Ei in 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen en pellen. Ei in 8 partjes snijden. Sjalotjes pellen en in dunne ringetjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Frisée wassen en uitslaan. Brie in dunne plakjes snijden. Lange plakjes halveren. In kommetje doen: mosterd, azijn, kruiden, suiker, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar kloppen. Al kloppend olie toevoegen. Blijven kloppen tot sausje gebonden is.
Sausje nogmaals doorkloppen. In kom aardappelblokjes, sperziebonen, sjalotringetjes en ¾ deel van sausje door elkaar scheppen. Vier bordjes bekleden met frisée. Rest van sausje erover sprenkelen. Sperziebonenmengsel op sla scheppen. Partjes tomaat, ei, brie en olijven erover verdelen. Peper erboven malen. Kappertjes erover strooien.
Serveren met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten
gebied : Nice, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande september 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten