woensdag 30 september 2020

Aardappelpannenkoek

AARDAPPELPANNENKOEK

1 ui
1 pakje Port Salut kaas (à 150 gram)
2 middelgrote aardappelen
2 eieren
¼ theelepel zout
4 eetlepels zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels slaolie


Ui pellen en snipperen. Kaas ontkorsten en in plakjes snijden. Aardappelen schillen en grof raspen. Met keukenpapier droogdeppen. In kom eieren met zout loskloppen. Zelfrijzend bakmeel erboven zeven. Tot glad beslag roeren. Ui en aardappelrasp erdoor mengen. In 2 koekenpannen 2 eetlepels olie elk verhitten. Beslag over pannen verdelen en over panbodems laten uitvloeien. Zachtjes 15 minuten bakken tot bovenkanten droog zijn. Keren en kaas erover verdelen. Met deksels op pannen in nog 15 minuten zachtjes gaarbakken. Pannenkoeken halveren en op 4 borden laten glijden.
Groentetip: rauwkost.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip september 1979

Geen opmerkingen: