woensdag 30 september 2020

Tortellinisalade met waterkers en gorgonzola (Middellandse zeegebied)

TORTELLINISALADE MET WATERKERS EN GORGONZOLA

zout
150 gram tortellini met kaas
½ komkommer
150 gram Gorgonzola
2 eetlepels (witte wijn)azijn
4 eetlepels olie
1 theelepel basilicum
(versgemalen) zwarte peper
2 eetlepels geschaafde amandelen
1 zakje waterkers à 75 gram


In ruim water met zout tortellini koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken en afkoelen. Intussen komkommer wassen en in lengte halveren. Helften nogmaals halveren en in plakjes snijden. In kommetje ¼ deel van Gorgonzola fijnprakken. Azijn erdoor roeren. Toevoegen: olie, basilicum, zout en peper. Tot sausje kloppen. Rest van Gorgonzola in stukjes snijden. In droge koekenpan op hoog vuur amandelen al omscheppend in 2 minuten goudbruin roosteren. Overdoen op bord en laten afkoelen.
Sausje nogmaals doorkloppen. In kom tortellini, komkommer en sausje door elkaar scheppen. Van waterkers grove steeltjes verwijderen. Voorzichtig door tortellinimengsel scheppen. Op vier bordjes scheppen. Peper erboven malen. Stukjes Gorgonzola en amandelen erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 375 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 10 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande september 1992

Geen opmerkingen: