KOOLSALADE MET TOMAAT
1 ei
¼ groene savooiekool (400 gram)
3 tomaten
2 takjes peterselie
3 eetlepels slafris of slafiks
3 eetlepels zure room
1 theelepel geraspte mierikswortel
zout
peper
Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Laten afkoelen. In stukjes snijden. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. In reepjes snijden. In vergiet doen. 1 Liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken en afkoelen. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Halveren en in schijfjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In kommetje doen: ei, peterselie, slafris of -fiks, zure room, mierikswortel, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal kool en tomaat door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten