woensdag 30 september 2020

Koolsalade met tomaat

KOOLSALADE MET TOMAAT

1 ei
¼ groene savooiekool (400 gram)
3 tomaten
2 takjes peterselie
3 eetlepels slafris of slafiks
3 eetlepels zure room
1 theelepel geraspte mierikswortel
zout
peper


Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Laten afkoelen. In stukjes snijden. Van kool lelijk blad en stronk verwijderen. In reepjes snijden. In vergiet doen. 1 Liter kokend water erover schenken. Laten uitlekken en afkoelen. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Halveren en in schijfjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen. In kommetje doen: ei, peterselie, slafris of -fiks, zure room, mierikswortel, zout en peper. Tot sausje roeren.
In slaschaal kool en tomaat door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 1 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1984

Geen opmerkingen: