VENKEL MET TOMAAT
2 venkelknollen (400 gram)
2 vleestomaten
1 sjalotje
2 eetlepels sladressing zonder olie
zout
½ eetlepel citroensap
Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. Mooi venkelgroen achterhouden. Venkel in lengte halveren. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren. Zaadjes en vocht verwijderen. In stukjes snijden. Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen. In kom doen: tomaat, sjalot en sladressing. Door elkaar scheppen.
In pan met weinig water, zout en citroensap, venkel in 15 minuten gaar koken. Venkel afgieten. Op 2 borden rangschikken. Tomatensalade ernaast scheppen. Garneren met venkelgroen.
2 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten