VERSE TOMATEN-BROODSOEP
1 ui
500 gram tomaten
4 sneetjes wit (vloer)brood
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1½ theelepel basilicum
1½ tomatenbouillontablet
2 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels suiker
zout
versgemalen zwarte peper
Ui pellen en fijnsnipperen. Tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. In stukjes snijden. In broodrooster sneetjes brood roosteren. In hele kleine stukjes snijden.
In pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaten en basilicum toevoegen. Met deksel op pan 5 minuten stoven. Toevoegen: brood, bouillontablet, tomatenpuree, suiker en 1 liter water. Aan de kook brengen. 10 Minuten zachtjes koken. Met garde af en toe roeren. Op smaak brengen met zout. Versgemalen peper erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 130 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip september 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten