woensdag 13 mei 2020

Salade van boontjes, geitenkaas en gemarineerde prei

SALADE VAN BOONTJES, GEITENKAAS EN GEMARINEERDE PREI

PREIMARINADE
1 mooie dikke prei
2 sjalotten
1 deciliter droge witte wijn
1 citroen
1 deciliter balsamico
2 deciliter olijfolie
1 deciliter arachideolie
1 theelepel peperkorrels
1 takje dragon
1 takje tijm
1 teentje kook
5 kruidnagels
1 theelepel zeezout

4 geitenkaasjes
1 krop frisée
1 krop eikenblad
50 gram gedroogde tomaten
25 gram lavendelbloemen
olijfolie
sjalot
champagneazijn
150 gram boontjes
peper
zout
8 langoustines (facultatief)


Begin met de marinade. Doe alle ingrediënten beschreven bij de marinade, behalve de prei, samen in een pan, kook het op en zeef het mengsel. Snijd de prei in schuine stukken. Was ze zonder de ringen te scheiden. Stoom de prei beetgaar. Schik de nog warme prei naast elkaar in een schaal. Overgiet met de nog warme gezeefde marinade en laat afkoelen. Dek de schaal af met folie en laat 24 uur in de koelkast rusten.
Marineer de geitenkaasjes in een mengsel van olijfolie, champagneazijn, lavendelbloemen, peper en zout, gedurende 30 minuten.
Blancheer de boontjes en spoel ze koud. Meng er een gehakt sjalotje door, breng op smaak met peper en zout.
Neem de kaasjes uit de marinade en doe ze kort onder de hete grill.
Was de slasoorten en dep de bladeren droog. Schik op vier borden wat van de gemengde sla, een hoopje boontjes en leg op elk hoopje boontjes een warm geitenkaasje. Werk af met een schijfje gemarineerde prei, een gedroogd tomaatje en - facultatief - twee gebakken langoustines. Gebruik de preimarinade als dressing voor deze salade.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : Ambiance mei 2020

Geen opmerkingen: