ROERBAK-PINDASOEP MET KALKOEN EN GROENTEN
1 oosters groente-roerbakpakket van 350 gram (met bijvoorbeeld kool, prei, wortel, taugé en rode peper)
400 gram kalkoenfilet, in dunne reepjes
1 liter kippenbouillon (van tablet)
2½ deciliter kokosmelk (blikje)
1 pot pindakaas met stukjes noot (à 350 gram)
Maak de rode peper van het pakket schoon en snij hem fijn. Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de kalkoen in 3 minuten lichtbruin en gaar. Schep de kalkoen uit de wok. Roerbak de groenten 3 minuten in de achtergebleven olie. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Voeg de pindakaas toe en los deze al roerend op. Kook de soep 1 minuut zachtjes door. Voeg de kalkoen toe en laat de soep goed warm worden. Breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met warme mini-broodjes bapao (diepvries) of pittige kroepoek.
4 personen
voedingswaarde : 780 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair mei 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten