woensdag 13 mei 2020

Chinees stamppotje (China)

CHINEES STAMPPOTJE

400 gram aardappelen
zout
peper
1 deciliter melk
½ eetlepel boter of margarine
2 theelepels Chinese kruiden
75 gram geraspte oude kaas
1 eetlepel zonnebloemolie
400 gram tjap tjoy-mix (voorgesneden Chinese kool, taugé, groene paprika, wortel en prei)
½ - 1 eetlepel sojasaus
1 grote zoetzure appel (jonagold), ongeschild, in blokjes
3 eetlepels geroosterd sesamzaad


Aardappelen in water met zout 20 minuten gaarkoken en afgieten. Aardappelen met behulp van pureeknijper of stamper pureren. Melk en boter door puree kloppen. Chinese kruiden en kaas toevoegen. Puree met zout en peper op smaak brengen en warm houden. Olie in wok verhitten. Tjap tjoy-mix 2 minuten roerbakken, de groente moet knapperig blijven. Groenten op smaak brengen met sojasaus, zout en peper. Groenten mengen met aardappelpuree en appelblokjes. Garneren met sesamzaad en direct serveren.

2 personen

voedingswaarde : 555 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : China
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: