woensdag 13 mei 2020

Koudvlees met kappertjessaus (Limburg, Nederland)

KOUDVLEES MET KAPPERTJESSAUS

½ groene paprika
½ teentje knoflook
½ sjalotje
2 à 3 eetlepels kappertjes
1 deciliter mayonaise
1 eetlepel mosterd (bijvoorbeeld Grey Poupon)
200 gram varkensfricandeau
100 gram achterham
100 gram salami
1 kropsla
zout
peper


Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Kappertjes grof hakken. In kom mayonaise, mosterd, paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen.
Fricandeau, ham en salami klein snijden. Sla wassen en in slacentrifuge droogmaken. Helft in dunne reepjes snijden. Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen. Serveren met patat frites of pasta.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Limburg, Nederland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Jeannot van Mierlo, in Allerhande mei 2002

Geen opmerkingen: