KOUDVLEES MET KAPPERTJESSAUS
½ groene paprika
½ teentje knoflook
½ sjalotje
2 à 3 eetlepels kappertjes
1 deciliter mayonaise
1 eetlepel mosterd (bijvoorbeeld Grey Poupon)
200 gram varkensfricandeau
100 gram achterham
100 gram salami
1 kropsla
zout
peper
Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Sjalotje pellen en heel fijn snipperen. Kappertjes grof hakken. In kom mayonaise, mosterd, paprika, knoflook, ui en kappertjes door elkaar mengen.
Fricandeau, ham en salami klein snijden. Sla wassen en in slacentrifuge droogmaken. Helft in dunne reepjes snijden. Vlees en slareepjes luchtig door kappertjessaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van sla op schaal leggen en vleesmengsel in midden scheppen. Serveren met patat frites of pasta.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Limburg, Nederland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Jeannot van Mierlo, in Allerhande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten