RABARBERTAART
500 gram rabarber
150 gram koude boter met zout
300 gram bloem
4 eetlepels suiker
3 eetlepels koud water
2 eetlepels poedersuiker
Verhit de oven op 200°C. Snijd de koude boter in kleine stukjes met een mes en kneed er de suiker, de bloem en water door. Maak er een bal van en laat die 20 minuten in de koelkast rusten. Doe het deeg in een beboterde ronde vorm, maar bewaar een handvol voor later. Bedek het deeg met bonen en plaats 15 minuten in de oven. Snijd de rabarber in stukjes van 2 à 3 centimeter en leg ze op de taartbodem. Kruimel de rest van het deeg over de rabarber en zet nog eens 15 minuten in de oven. Laat afkoelen, strooi er poedersuiker over en serveer met slagroom.
4 personen
gerechtsoort : gebak
bron : Sla etcetera mei/juni 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten