SALADE VAN TONIJN EN 3 KLEUREN PAPRIKA
3 gele paprika’s
3 rode paprika’s
3 groene paprika’s
1 deciliter olijfolie extra vergine
1 teentje knoflook
240 gram tonijn op (olijf)olie
300 gram kropsla, bij voorkeur Bataviasla
60 gram zwarte olijven
½ eetlepel wijnazijn
zout
versgemalen peper
10 takjes bieslook, fijngesneden
Oven voorverwarmen op 200°C. Paprika’s in midden van oven 20 - 30 minuten roosteren tot ze zwart geblakerd zijn. Paprika’s in dichte plastic zak 10 minuten laten afkoelen. Velletjes van paprika met puntig mesje eraf trekken. Zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika’s in lange repen snijden. Elke kleur paprika apart in schaaltje leggen, olijfolie erover verdelen, knoflook erboven uitpersen en met versgemalen peper bestrooien. Tonijn met vork in kleine stukjes verdelen. Kom met sla bekleden. Paprika’s laten uitlekken, olie opvangen. Paprikarepen met tonijn en olijven mooi op sla schikken. Azijn met 2 eetlepels opgevangen olie van paprika’s loskloppen, met zout en peper op smaak brengen en over salade sprenkelen. Bieslook erover strooien.
6 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair mei 1999, Kookcursus salades
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten