PILAF VAN COUSCOUS MET ROZIJNEN
75 gram blanke rozijnen
1 rode ui
6 zongedroogde tomaten op olie
4 eetlepels olie
½ pak couscous (à 400 gram)
½ theelepel gemberpoeder
½ tuinkruidenbouillontablet
½ zakje bieslook (à 15 gram)
In kom rozijnen 10 minuten wellen in heet water, dan afgieten. Ui pellen en snipperen. Tomaten droogdeppen en in stukjes snijden.
In wok of ruime koekenpan olie verhitten en ui 2 minuten zachtjes bakken. Couscous en gemberpoeder al omscheppend meebakken tot korrels glanzen. Bouillontablet erboven verkruimelen en 3 deciliter water erover schenken.
Rozijnen en tomaten toevoegen. Couscous al roerend in 5 - 6 minuten zachtjes gaar laten worden. Bieslook erboven fijn knippen en erdoor scheppen. Serveren bij kip en lamsvlees.
4 personen
voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten