ROERGEBAKKEN PAKSOI MET GAMBA’S, SESAM EN KORIANDER
500 gram rauwe gamba’s zonder kop (diepvries), ontdooid
2 eetlepel sesamzaad
3 eetlepels (knoflook)olie
½ rode peper, in dunne reepjes
stukje gember van 2 centimeter, geschild, fijngesneden
1 grote struik paksoi (500 gram), in repen
3 lente-uitjes, in schuine stukjes
3 eetlepels rijstwijn of medium dry sherry
1 theelepel sesamolie
zout
peper
3 eetlepels fijngesneden koriander
Pel de garnalen, snij de rugzijde iets in en verwijder de zwarte rugader. Rooster het sesamzaad in een droge wok of grote koekenpan lichtbruin en schep het uit de pan. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin de garnalen tot ze roze zijn. Schep de garnalen uit de wok. Roerbak de rode peper en gember 1 minuut in de achtergebleven olie. Voeg de paksoi en lente-ui toe en roerbak deze 2 minuten mee. Voeg de garnalen en rijstwijn toe en laat het gerecht door en door warm worden. Breng de schotel op smaak met de sesamolie en zout en peper. Bestrooi het met sesamzaad en koriander. Lekker met glasmie.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten