dinsdag 12 mei 2020

Taartje van venkel, peer en blauwe kaas

TAARTJE VAN VENKEL, PEER EN BLAUWE KAAS

300 gram venkel, in stukjes
2 handperen, geschild en in stukjes
zout
1 citroen, uitgeperst
250 gram blauwe kaas (gorgonzola, danish blue of cabrales picos)
1 deciliter room
3 eieren
peper uit de molen
1 bos bieslook, fijngehakt
boter om in te vetten


Blancheer de venkel (4 minuten) en peren (2 minuten) in water met zout en citroensap. Prak de kaas fijn met de room en roer de eieren, peper en bieslook erdoor. Laat de venkel en peren uitlekken en meng met de kaassaus. Vet 4 eenpersoonsovenschaaltjes ruim in met boter en verdeel het mengsel over de schaaltjes. Bak de taartjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla etcetera mei / juni 2001

Geen opmerkingen: