TAARTJE VAN VENKEL, PEER EN BLAUWE KAAS
300 gram venkel, in stukjes
2 handperen, geschild en in stukjes
zout
1 citroen, uitgeperst
250 gram blauwe kaas (gorgonzola, danish blue of cabrales picos)
1 deciliter room
3 eieren
peper uit de molen
1 bos bieslook, fijngehakt
boter om in te vetten
Blancheer de venkel (4 minuten) en peren (2 minuten) in water met zout en citroensap. Prak de kaas fijn met de room en roer de eieren, peper en bieslook erdoor. Laat de venkel en peren uitlekken en meng met de kaassaus. Vet 4 eenpersoonsovenschaaltjes ruim in met boter en verdeel het mengsel over de schaaltjes. Bak de taartjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
4 personen
voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla etcetera mei / juni 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten