MEDITERRANE TOMATENBOUILLON
3 tomaten
2 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel verse tijm
1½ liter zelfgemaakte runderbouillon
100 gram geitenkaas
3 bosuitje
6 zwarte olijven zonder pit
Ontvel 3 tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels (olijf)olie en pers er 1 teentje knoflook boven uit. Fruit de tomaatblokjes en 1 eetlepel verse tijm 3 minuten zachtjes aan. Voeg 1½ liter zelfgemaakte runderbouillon toe en verwarm het geheel 10 minuten op laag vuur. Schep de tomatenbouillon in vier soepkommen en leg 100 gram verkruimelde geitenkaas als bergje in midden van soep. Strooi er 3 in ringetjes gesneden bosuitje en 6 zwarte olijven zonder pit in plakjes over.
4 personen
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : soep
bron : Allerhande mei 1999
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten