dinsdag 12 mei 2020

Kabeljauw met saffraanrisotto

KABELJAUW MET SAFFRAANRISOTTO

1 zakje saffraanrisotto (165 gram)
2 platte kabeljauwfilets, bijvoorbeeld staartpunten
2 theelepels Italiaanse kruiden
zout
peper
2 dunne plakken parmaham
300 gram worteltjes/peultjesmix (vers of diepvries)
2 eetlepels olijfolie
2 partjes citroen


Risotto volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kabeljauwfilets aan binnenkant met Italiaanse kruiden en peper bestrooien. Filets dubbelslaan en met parmaham omwikkelen, vastzetten met cocktailprikker. Olijfolie verhitten en kabeljauw op matig vuur 10 minuten bakken. Intussen worteltjes en peultjes in kokend water met zout beetgaar koken (vers: 5 - 6 minuten, diepvries: 4 - 5 minuten) en afgieten. Risotto hoog op borden scheppen. Peultjes en worteltjes erover verdelen. Kabeljauw erop leggen en garneren met partje citroen.

2 personen

voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: