PIZZA MET COURGETTE EN MOZZARELLA
pizzadeeg (400 gram)
150 gram gedroogde tomaten
5 - 7 eetlepels olijfolie
30 gram geraspte pikante schapenkaas (bijvoorbeeld Pecorino)
1 courgette, ongeschild
zout
150 - 200 gram mozzarella in repen van ½ x ½ centimeter
2 eetlepels basilicumblaadjes
Oven voorverwarmen op 240°C. Deeg uitrollen tot dunne cirkel van 30 centimeter doorsnede en 4 - 5 millimeter dik en deegcirkel op bakplaat leggen. Gedroogde tomaten pureren samen met 4 - 5 eetlepels olijfolie. Schapenkaas erdoor roeren en tomatensaus over deegbodem uitstrijken (1 flinke eetlepel saus apart houden). Courgette met schaaf in lengte in lange dunne repen snijden van 2 millimeter dik. Courgetterepen in ruim kokend water met zout 20 seconden koken en op doek laten uitlekken. Courgette over pizzabodem verdelen en dun bestrijken met 1 - 2 eetlepels olijfolie. Mozzarella over pizza verdelen. Pizza in midden van oven in 15 minuten gaar en krokant bakken. Voor serveren achtergehouden tomatensaus over pizza druppelen en pizza bestrooien met basilicumblaadjes.
2 personen
voedingswaarde : 1273 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : pizza
bron : Tip Culinair mei 1999
dinsdag 12 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten