zondag 10 mei 2020

Rouka Salata me Andrakla (Korfoe, Griekenland)

ROUKA SALATA ME ANDRAKLA (RUCOLASALDE MET RADIJS EN FETA)

60 gram rucola
½ bosje radijsjes
200 gram verse spinazie of postelein
12 groene olijven zonder pit
100 gram feta
½ eetlepel balsamicoazijn
5 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
1 theelepel suiker


Snijd de rucola in stukjes en de radijs in plakjes, doe ze samen in een kom. Snijd de spinazie of postelein grof en doe ze met de olijven erbij. Snijd de feta in blokjes. Roer de azijn, olie en wat zout, peper en suiker tot een dressing. Meng de dressing vlak voor het serveren met de salade. Verdeel de feta erover.

4 personen

bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Korfoe, Griekenland
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: