zondag 10 mei 2020

Tajine van kikkererwten met verse koriander (Marokko)

TAJINE VAN KIKKERERWTEN MET VERSE KORIANDER

500 gram gedroogde kikkererwten
1 grote ui
2 tenen knoflook
4 worteltjes
4 rijpe tomaten
3 eetlepels olijfolie
bosje verse koriander
200 gram fetakaas
zout
peper


De kikkererwten een nacht lang in ruim koud water laten weken.
De ui en knoflook pellen en snipperen. De worteltjes schrappen en in schijfjes snijden. De tomaten wassen, in vieren snijden en e steelaanzet verwijderen. De koriander fijnhakken. In de schaal van een tajine de olijfolie op matig vuur verhitten en de ui, wortel en knoflook fruiten tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten toe en laat ze meebakken tot het vel begint los te laten van de vrucht. De uitgelekte kikkererwten toevoegen en het gerecht op smaak brengen met zout en versgemalen peper. 1 Deciliter water toevoegen, het deksel op de schotel plaatsen en op laag vuur een half uur laten sudderen. Zo nodig vocht toevoegen.
Als de kikkererwten zacht zijn, de feta grof verkruimelen en over de tajine verdelen. De helft van de gehakte koriander er overheen strooien en de tajine nog even met het deksel erop laten sudderen tot de feta gesmolten en de saus gebonden is. De smaak controleren en de rest van de koriander over de kikkererwten strooien.
Lekker met een frisse salade en in grove stukken gescheurd Turks brood.

4 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: