SAMBAL GORENG TELOR
De kans is groot dat u dit pikante eigerecht bij een uitgebreide Indonesische rijsttafel aantreft. Maar ook met alleen witte rijst is sambal goreng telor een top ei-variatie!
5 eieren
2 eetlepels olie
3 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
½ theelepel trassi (garnalenpasta)
2 rode pepers, fijngesneden, of 1½ theelepel sambal oelek
2 centimeter laos (galangawortel), fijngesneden
3 kemirinoten, fijngehakt
1 stengel sereh (citroengras), gekneusd
½ theelepel tamarindepasta
1 - 2 theelepels palmsuiker
1½ - 2 deciliter dunne kokosmelk
zout
Kook de eieren in 8 minuten hard. Verhit de olie en bak hierin sjalot, knoflook, garnalenpasta, rode peper (of sambal), galangawortel en kemirinoten 8 minuten op zacht vuur. Voeg citroengras, tamarindepasta, palmsuiker, kokosmelk en zout toe en laat de saus zachtjes 10 minuten koken. Pel de eieren en laat ze 3 minuten in de saus meekoken. Halveer de eieren daarna en leg ze terug in de saus. Serveer ze met gekookte witte rijst.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Indonesië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair mei 2000, special Kip & ei
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten