zondag 10 mei 2020

Tagliatelle met artisjok, tuinkruiden en kappertjes

TAGLIATELLE MET ARTISJOK, TUINKRUIDEN EN KAPPERTJES

50 gram (volkoren) tagliatelle
1 ui
2 tenen knoflook
2 theelepels olie
1 middelgrote courgette
1 eetlepel bloem
1 deciliter groentebouillon
¼ bosje bieslook
¼ bosje peterselie
¼ bosje oregano
5 artisjokharten uit blik
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas


Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel intussen de ui en knoflook en snijd ze in stukjes. Verhit olie in een pan en bak de uien en knoflook in enkele minuten glazig. Snijd de courgette in stukjes en kook ‘m in een pan met water of in de magnetron gaar. Giet de courgette goed af en pureer met een staafmixer of een vork. Voeg de courgettepuree toe aan de uien, strooi de bloem erover en roer de bloem erdoorheen. Voeg dan beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat de saus 5 minuten sudderen. Hak de bieslook, peterselie en oregano fijn en voeg ze toe aan de saus. Snijd de artisjokharten in kwarten en voeg ze toe. Roer de kappertjes erdoor. Schep de tagliatelle op een bord, schep de saus erover en strooi er de Parmezaanse kaas over.

4 personen

voedingswaarde : 590 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: