zondag 10 mei 2020

Kalkoenfilet met rozemarijn

KALKOENFILET MET ROZEMARIJN

2 stukken kalkoenfilet à 125 - 150 gram
1 teentje knoflook, in plakjes
1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
zout
peper
3 eetlepels olie
400 gram voorgekookte krieltjes
1 rode ui, in halve ringen
200 gram dunne sperziebonen
150 gram mini maïs, gehalveerd
1 deciliter koksroom
2 eetlepels fijngesneden bieslook


Verwarm de oven voor op 180°. Kerf elk stuk kalkoenfilet een aantal keren in met een scherp mes en steek er de knoflookplakjes en rozemarijn in. Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper en bak ze in 2 eetlepels olie rondom bruin. Leg de filets in een ovenschaal met een inhoud van 1 ½ liter en laat ze 10 minuten in de oven verder garen. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de krieltjes met de ui 2 minuten. Voeg de sperziebonen en maïs toe en roerbak nog 5 minuten tot de groenten gaar maar nog wel knapperig zijn. Roer de koksroom erdoor en laat het geheel even sudderen tot de room iets indikt. Breng de groenten op smaak met zout en peper en strooi de bieslook erover. Serveer de groenten bij de kalkoen.

2 personen

voedingswaarde : 805 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair mei 2000, Snelreceptenboekje

Geen opmerkingen: