AUBERGINE-CROSTINI MET KAASPUREE
1 aubergine
½ deciliter olijfolie
100 gram gegrilde paprika’s (Piquillos)
2 teentjes knoflook
100 gram zachte geitenkaas zonder korst
2 theelepels tomatenpuree
zout
peper
blaadjes basilicum
Grill voorverwarmen. 8 Plakken aubergine van ½ centimeter dik aan beide kanten insmeren met ½ deciliter olijfolie. Aubergine onder hete grill aan weerskanten in 8 minuten lichtbruin roosteren. Iets laten afkoelen, 100 gram gegrilde paprika’s (Piquillos) pureren met 2 teentjes knoflook, 100 gram zachte geitenkaas zonder korst, 2 theelepels tomatenpuree, zout en peper. Puree op de aubergineplakken scheppen. Garneren met blaadjes basilicum.
8 personen
voedingswaarde : 55 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair mei 1998, Kookcursusboekje
zondag 10 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten