MAROKKAANSE GROENTEN MET COUSCOUS
6 eetlepels olijfolie
300 gram witte kool, gesneden
1 ui, fijngehakt
6 tenen knoflook, geperst
8 worteltjes, in plakjes
4 tomaten, in stukken
1 rode peper, in ringetjes
200 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
1 eetlepel korianderpoeder
½ eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel gemberpoeder
zout
1 pak voorbewerkte couscous
1 theelepel kaneel
150 gram Griekse yoghurt
½ bosje koriander, fijngehakt
½ bosje munt, fijngehakt
Verhit 5 eetlepels van de olijfolie in een ruime pan en roerbak de kool, ui, de helft van de knoflook, de wortel, tomaten en de rode peper. Blancheer intussen de sperziebonen, giet af en voeg bij de rest. Roerbak de groenten 10 minuten tot ze beetgaar zijn en voeg dan de kruiden en het zout toe. Giet er nog een kopje water bij en laat even sudderen. Voeg naar smaak extra kruiden toe. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg wat zout, een eetlepel olijfolie en de kaneel toe en meng door elkaar. Meng de yoghurt met de koriander, de munt, de andere helft van de knoflook en wat peper en zout. Serveer de couscous met de groenten en saus.
4 personen
voedingswaarde : 510 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
land : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Sla etcetera mei/juni 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten