GESTOOMDE GEVULDE KIP
4 kipfilets
1 blik artisjokharten (à 400 gram), uitgelekt
1 - 2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
½ theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
1 eetlepel fijngesneden peterselie
zout
versgemalen peper
4 iets dikker gesneden plakken Parmaham
12 - 16 groene asperges
gevogeltejus
Snij de kipfilets over de lengte in en vouw ze open. Pureer de artisjokharten samen met de olie, knoflook en kruiden in de keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Beleg de kipfilets met een plak Parmaham en bestrijk deze met de artisjokpasta. Rol de kipfilets op en steek ze vast met cocktailprikkers. Stoom de gevulde kipfilets in de stoomkoker in 25 minuten gaar. Stoom de asperges in een aparte stoommand in 15 minuten gaar. Snij de filets in plakjes en geef er de gevogeltejus en de asperges bij.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair mei 2000
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten