maandag 4 mei 2020

Aspergesandwich met gekookt ei

ASPERGESANDWICH MET GEKOOKT EI

4 eieren
300 gram vers brood
zout
versgemalen peper
7 eetlepels olijfolie
16 groene asperges
16 witte asperges


Kook de eieren in 10 minuten hard. Snijd het brood in 8 sneden, snijd de korst eraf en leg ze per twee op borden. Pel de eieren en halveer ze. Verwijder de eidooiers en doe deze in een schaal met zout en peper naar smaak en 5 - 6 eetlepels olijfolie. Prak dit mengsel met een vork zodat je een homogene crème krijgt. Smeer de crème per bord op één sneetje brood. Verwijder het harde gedeelte van de asperges, en schil de witte asperges (met een dunschiller of een aspergeschiller). Kook de groene asperges in 15 minuten en de witte in 20 minuten gaar, giet ze af, droog ze en leg ze op de besmeerde sneden brood. Giet hier een scheutje olie overheen en voeg peper naar smaak toe. Snijd het wit van de eieren in kleine stukjes en leg ze op de sandwiches. Serveer dit gerecht als een dubbele sandwich of als een open sandwich die met vork en mes kan worden gegeten.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: