maandag 4 mei 2020

Aardappelrösti & avocadosalsa

AARDAPPELRÖSTI & AVOCADOSALSA

450 gram zoete aardappelen
2 kleine, rijpe avocado’s
2 tomaten
1 kleine rode ui
1 limoen
3 eetlepels vers gehakte koriander
½ eetlepel gedroogde chili
peper
zout
plantaardige olie om in te bakken
125 gram zure room (desgewenst)


Schil de zoete aardappelen en kook ze 5 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water totdat ze afgekoeld zijn. Verwijder ondertussen de schil en de pit van de avocado en snijd hem in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder het zaad. Snijd de ui fijn, pers de limoen uit en rasp de schil. Vermeng de avocado en de tomaat met de ui, limoenrasp en -sap en de helft van de koriander. Zet dit in de koelkast. Rasp de aardappelen grof, leg ze in een theedoek en wring het vocht eruit. Vermeng dit met de chili, de overgebleven koriander en peper en zout naar smaak. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en leg er vier hoopjes van het aardappelmengsel in. Druk de hoopjes plat met een spatel en bak ze in 6 - 8 minuten goudbruin, terwijl je ze één keer omdraait. Leg ze op een bord en houd ze warm. Maak nog twee keer vier porties. Serveer met de avocadosalade en desgewenst met zure room.

4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 - 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: