BLOEMKOOLBEIGNETS
1 bloemkool
4 tenen knoflook
½ bos koriander
½ bos peterselie
1 theelepel harissa
2 theelepels komijnkruiden
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper
olijfolie
10 eidooiers
2 deciliter zonnebloemolie
Verdeel de bloemkool in roosjes. Stoom ze in 5 minuten in de stoompan gaar.
Pel en snipper de knoflook, snijd de koriander en de peterselie fijn. Pureer dit met harissa, komijnkruiden, zeezout, peper en een beetje olijfolie in een mengbeker met een staafmixer fijn. Voeg de eidooiers toe en mix alles glad.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en giet de zonnebloemolie erin. Doop de ‘bloemen’ in het kruidenbeslag en frituur ze in de hete olie rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan of een tang uit de olie en leg ze in een schaal. Serveer ze heet.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Algerije
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Raïnaraï : De nomadische keuken van Algerije / Laurent Med Khellout
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten