GEGRATINEERDE COURGETTE-LENTE-UISOEP
1 eetlepel olijfolie
6 lente-uitjes, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 kleine courgette, ongeschild, in plakjes
6 deciliter kippenbouillon
1 deciliter slagroom
zout
peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum
75 - 100 gram geraspte belegen kaas
Olie verhitten en 5 lente-uitjes, knoflook en courgette hierin 5 minuten zachtjes bakken. 10 Plakjes courgette uit pan nemen en apart houden. Bouillon in pan schenken en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur 15 minuten laten koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soep pureren, slagroom erdoor roeren en soep met zout en peper op smaak brengen. 1 Lente-ui en basilicum erdoor roeren. Soep in 2 grote kommen overdoen en in elke kom 5 plakjes courgette leggen. Soep (en plakjes courgette) met kaas bestrooien en soep onder grill 5 - 10 minuten gratineren tot kaas gesmolten is.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair mei 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten