maandag 4 mei 2020

Gegratineerde courgette-lente-uisoep

GEGRATINEERDE COURGETTE-LENTE-UISOEP

1 eetlepel olijfolie
6 lente-uitjes, in dunne ringen
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 kleine courgette, ongeschild, in plakjes
6 deciliter kippenbouillon
1 deciliter slagroom
zout
peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum
75 - 100 gram geraspte belegen kaas


Olie verhitten en 5 lente-uitjes, knoflook en courgette hierin 5 minuten zachtjes bakken. 10 Plakjes courgette uit pan nemen en apart houden. Bouillon in pan schenken en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur 15 minuten laten koken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soep pureren, slagroom erdoor roeren en soep met zout en peper op smaak brengen. 1 Lente-ui en basilicum erdoor roeren. Soep in 2 grote kommen overdoen en in elke kom 5 plakjes courgette leggen. Soep (en plakjes courgette) met kaas bestrooien en soep onder grill 5 - 10 minuten gratineren tot kaas gesmolten is.

2 personen

voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: